Public Art - 2020
Public Art este un proiect de educație prin artă, tururi ghidate, ateliere de creație dedicat elevilor din școlile din Timișoara. Am reușit să ducem la îndeplinire toate obiectivele propuse: am organizat 4 ateliere de creație pentru elevi și adolescenți, precum și 6 tururi ghidate la expoziții artistice din galerii și muzee, timp de 3 luni am re-descoperit orașul prin ochii artiștilor.
Am sărbătorit Ziua Educației cu un tur prin galeriile de artă din Timișoara. Copiii de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” au descoperit BETA - Bienala de Arhitectură cu tema „Enough is Enough” de la Muzeul Corneliu Mikloși, unde am discutat despre #RESPONSABILITATE cum protejăm orașul, cum putem să construim responsabil și ce locuri preferate avem în orașul nostru, apoi am plantat câteva semințe, am admirat proiectele de arhitectură și au vizionat un film educativ despre reciclare.
Foto - BETA - 2020 - locație - Muzeul de transport Corneliu Mikloși - Timișoara - bvd Take Ionescu nr 83
O altă activitate a proiectul a fost dedicată elevilor de liceu, care au vizita expozitile de artă contemporană din cadrul KunstHalle Bega - expoziția Sensul Sculpturii unde au interacționat cu instalațiile, sculpturile și lucrările descoperind principile artei conceptuale în cadrul tururilor ghidate.
Foto tur ghidat 2020 - Sensul Sculpturii - KunstHale Bega - Calea Circumvalațiunii nr 10, Timișoara
O pisică uriașă, care își bea tacticoasă cafeaua la 5 metri deasupra solului. O siluetă umană prizonieră într-un grilaj din fier, contopire a spațiului încăperii cu spațiul exterior. La înălțime billboard-ul cu reliefuri fine. Umbre și lumină, volume. Video.
Kunsthalle Bega a invitat timișorenii, vineri 25 septembrie, 2020, de la ora 18,00, să descopere SENSUL SCULPTURII, și să se branșeze, astfel, direct la actul de creație al sculptorilor români contemporani.
Sunt 16 artiști aduși, în viziunea curatorului Liviana Dan, în acest eveniment co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara și AFCN, care contextualizează sculptura românească la Kunsthalle Bega : Apor – Nimbert Ambrus, Rudolf Bone, Norbert Costin, Teodor Graur, Roxana Ionescu, Adi Matei, Alex Mirutziu, Vlad Nancă, Mihai Olos, Alexandra Pirici, Bogdan Rața, Cristian Răduță, Mircea Spătaru, Patricia Teodorescu, Napoleon Tiron, Casandra Vidrighin.
O altă oprire din cadrul Public Art a fost în cadrul expoziției BETA - Bienala de Arhitectură Palatul Poștelor Române Timișoara – expoziție fotografie ELEMENTE UITATE – focus on Arh. Nicolae Porumescu / fotografia instrument de documentare în cadrul Bienalei de Arhitectură 2020 de la Timișoara
Într-un final am încheiat cu o viztă la FABER - la expoziția #DayDreaming realizată de curatorii Epretext Marius Adela și Andrei Jecza care ne-au povestit mai multe despre designeri români, procesul de creație și manufacură.
Comments