top of page

Public Art, un nou proiect educativ și distractiv

Proiectul Public Art s-a născut din necesitatea de a oferi activități de artă și creație pentru copii și tineri. Trăim într-o societate de consum și competiție, iar această presiune este resimțită chiar și de copii.

Astfel am conceput un proiect prin care derulăm activități de educație prin cultură, dedicate copiilor și tinerilor. Folosind educația non-formală participanții au ocazia să își dezvolte latura creativă, spiritul civic și gândirea critică. Acest tip modern de instruire elimină stresul notelor din catalog, al disciplinei impuse și al temelor obligatorii. Înseamna placerea de a cunoaște, de a descoperi, de a fi liber și de a te dezvolta.

Nu întâmplător am ales ca aceste activități să le derulăm în diverse spații publice ale orașului, precum: străzi pietonale, parcuri, piațete, muzee și librării.

Acum o săptămînă am descoperit ce specii de arbori se afla în Parcul Copiilor din Timișoara, iar reciclând creativ frunze, flori și conuri, căzute la pământ, am creat o lucrare de tip LAND ART.

Copiii au lucrat în echipă, au strâns materialele necesare, curățând de pe jos vegetația uscată, au învățat că parcul este curtea noastră comună, locul de socializare al cetățenilor de toate vârstele.

Daca ne dorim să avem astfel de locuri frumoase în oraș e datoria noastră să le îngrijim.

La Bastion Theresia am celebrat ziua Timișoarei, în data de 3 August, iar cu această ocazie copiii au avut parte de un atelier de colaj și o vizită la Muzeul Banatului, la expoziția 'Jucării de altă dată'.

Locațiile alese care găzduiesc atelierele Public Art prind viață și culoare, fiind transformate de participanți și de artiștii invitați care coordoneză activitățile.

Descoperim orașul, aflăm istoria lui și ne implicăm activ în comunitate!

Continuăm seria de ateliere și în luna septembrie, iar cei interesați se pot înscrie AICI

♡ 6 Septembrie - Casa Artelor - tur arhitectură ♡ 20 Septembrie - Teatrul Merlin - lumea teatrului ♡ 4 Octombrie - Cărturești - Unirii - arta origami ♡ 18 Octombrie - Cărturești - Mall - carte și literatura

Prin acest proiect ne propunem să familiarizăm copiii cu lumea artistică, din perspectiva cultural - educativă. Activitățile se adresează copiilor și tinerilor cu vârstele cuprinse între 4 și 14 ani, participarea fiind gratuită.

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe pagina evenimentului Public Art

Proiect realizat cu sprijinul Primăria Municipiului Timișoara Sponsor principal Flex - Romania Parteneri: Consiliul Judeţean Timiş, Cărtureşti Timişoara, Teatrul Merlin, Casa Artelor - Directia Judeteana pentru Cultura Timis, Fusion Restaurant Timisoara, In-tuition. Parteneri media: TVR Timisoara, Radio Timişoara

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page