top of page

4 motive pentru care trebuie să participi la Timotion

Poate ai auzit deja că în data de 22 aprilie va avea loc a IV-a ediție a evenimentului de alergare Timotion. În caz că nu știai, ne bucurăm că afli acum, de la noi. Ce se va întâmpla acolo? Așa cum sugerează și numele foarte bine, Timișoara se pune în mișcare, aleargă și se implică activ în susținerea unor proiecte comunitare, donând taxa de înscriere către o cauză nobilă.

Echipa Sfera a alergat, mai timid ce-i drept, chiar de la prima ediție, din 2013. Anul acesta ne dorim să mărim echipa, să alergăm cât mai mulți pentru terapie prin artă. Poți sprijinim și tu proiectul nostru Art Therapy pentru copii, prin care 100 de copii și tineri vulnerabili, spitalizați în cadrul Clinicii de Psihiatrie pentru Copii și Adolescenți – Timișoara, a spitalului Louis Țurcanu, vor putea beneficia de ateliere săptămânale, sesiuni de terapie prin artă, desen și pictură cu ajutorul vostru.

Dacă nu ești convins că merită să faci un efort și să te mobilizezi, iată câteva motive să ieși din zona de comfort și să faci primii pași spre Timotion:


1. E ușor și accesibil tuturor


Nu trebuie să fi alergător profesionist. Cursele de alergare propuse sunt gândite pentru puterile oricărui doritor, antrenat sau mai puțin antrenat. Pentru cei pasionați de alergare și rezistenți la efort, este o ocazie de a participa la semimaraton pe un traseu plăcut sau pe o distanță de 5 sau 10 kilometri. Pentru cei neantrenați este un prilej de a se convinge că pot parcurge 2 kilometri într-un ritm mai alert. Există și curse flexi, pentru copii și mămici gravide, chiar și o cursa pe roți - role, fotoliu rulant, trotineta.

2. Ai ocazia să fi un erou

Dacă ți-ai creat cont pe platforma Timotion și ai donat către un proiect, sigur esti erou pentru cineva... Prin simpla ta înscriere, chiar dacă nu participi fizic, poți să ajuți de la distanță făcând o donație. Contează enorm să distribui evenimentul pe pagina ta, să distribui acest articol, să îți îndemni colegii și prietenii să se înscrie și să doneze. Timotion oferă o platformă inteligentă cu ajutorul careia poți dona rapid și simplu, folosind cardul.


Sperăm să fii și eroul nostru.


Îți mulțumim că ai donat pentru Art Therapy.

3. E un eveniment super distractiv

Cu siguranță te vei întâlni la eveniment cu persoane cunoscute, amici, colegi, persoane pasionate de mișcare, având astfel ocazia să socializezi și să cunoști oameni faini, energici într-o atmosferă plăcută.

Vor fi standuri ale ong-urilor care vă vor surprinde cu diverse activități, muzică, zâmbete și multă voie bună. La Timotion se aleargă în echipă, alături de cei dragi sau individual, fiecare cum preferă. Vei avea ocazia să faci parte dintr-o comunitate activă și implicată. Alergotura organizează curse tot anul, pe 22 Aprilie e doar cireașa de pe tort.

4. E sănătate pură, pentru trup și suflet

Viața înseamnă mișcare. Alergarea este mecanismul care ne-a ajutat sa evoluăm din primate în ființe umane și de care s-au folosit stramosii noștrii pentru a-și prinde prada pe distante lungi. Alergarea îmbunătățește starea fizică, reduce tensiunea arterială, te ajută să ai o inimă mai puternică, dezvoltă masa osoasă, îți crește speranța de viață, reduce stresul, îmbunătățește somnul și starea psihică în general.

Aici vă recomandăm un program de alergare pentru începători. Așa ușurel începem zilele următoare cu încălzirea, cu un joc de gleznă și alergare ușoară de 30 de minute pe bandă, iar în 22 Aprilie ne vedem la Timotion.

Și pentru că toți suntem campioni ai comunității și punem lucurile în mișcare vom primi medalii, tricouri, plase și insigne cu Timotion.

Pe locuri, fiți gata ... START!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page