top of page

Ce mi-a plăcut la Nuit en Blanc 2017 ?

Mi-a plăcut eleganța evenimentelor, locațiile inedite pline de istorie.

În seara cinei de sâmbătă mi-a plăcut în mod special clădirea istorică, stilul arhitectonic simplist cu elementele baroce de pe fațada proaspăt renovată, vopsită în tonuri de alb cu verde, iluminată delicat până la cel mai mic detaliu. Mi-a plăcut chiar de la intrare ușă masivă de lemn perfect restaurată, cărămida roșiatică proaspăt șlefuită și scările vechi de piatră care instantaneu m-au dus cu gândul la toți oamenii care le-au folosit cu generații în urmă.

Oare ce viață au avut locuitorii acestei case, care datează de la finele secolul al XIX - lea?

Timișoara era parte din Imperiul Austro-Ungar și cunoștea vremuri prospere, drept dovadă multitudinea acestor monumente și clădiri istorice prezente și azi în orașul nostru.

Mi-au plăcut lumânăriile de pretutindeni și efectul romantic produs de ele.

Mi-a plăcut camera luminoasă de la etajul 1, unde ne-am putut fotografia cu aripile de înger înalte de 1,80 m pictate de artista și buna prietenă Lorena Garoiu. Tot aici am putut admira și expoziția de fotografii realizate de Asociația Prin Banat, care ne-au adus în atenție diverse clădiri istorice din afra orașului. Am descoperit într-o cameră alăturată o proiecție pe tema arhitecturii locale și a transformării clădirilor de-a lungul timpului, + plusuri și - minusuri, cum au denumit proiectul studenții arhitecți de la Altfel Studio .

Mi-a plăcut subsolul clădirii unde s-a ținut cină albă, apartamentul spațios era perfect decorat iar aerul misterios și boem m-a făcut să mă simt într-o altă lume. Mi-a plăcut mâncarea, în special tarta quiche lorraine cu ciuperci și multitudinea de brânzeturi, iar prăjiturile de casă au fost un deliciu. Mi-au plăcut oamenii, toți fiind veseli și cu inimă deschisă, frumos imbrăcati, doamne elegante și adolescente cochete.

Timisoara

Dar ceea ce am adorat la acest event a fost muzica cool care ne-a acompaniat toată noaptea. Pe de o parte a fost sound-ul în surdină, Bossa Nova style urmat de aproape 3 ore de melodii jazz, funk, pop cântate într-o pură măiestrie de artistă internatională Giugiu Alina, care cu vocea și talentul ei, ne-a făcut să ne adunăm în jurul ei, să cantăm și să dansăm alături de ea.

Alina Giurgiu
decorations
photo

Echipa Sfera a pus în valoare fiecare spațiu al clădirii, oferind invitaților la cină ocazia de a descoperi o mică surpriză culturală prin fiecare colț al casei, ceva nou și interesant. Până și în camera amenajată stil bar m-a întâmpinat peștișorul auriu, da înota lejer în bolul său rotund.

La final de seară mi-am așternut gândurile, am expediat o carte poștală ilustrată către cineva drag și am primit drept amintire harta Heritage of Timișoara, care mă va ghida să redescopăr frumusețea orașului Timișoara, atât de bogat în clădiri istorice.

În concluzie: FAIN!

events

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page