top of page

Nuit en Blanc 2017 ediția a III-a Program artistic și tur ghidat

Nuit en Blanc / Cină în alb este un proiect cultural care îl derulam anual fiind un prilej bun să promovam multiculturalitatea orașului print arta, istorie și arhitectura. Conceptul acestei seri speciale are ca scop celebrarea oraşului, ocuparea unui monument istoric într-un mod inedit, îmbinarea artelor vizuale, teatru, muzica și dans respectând tematica alba. Prin această acțiune civică stimulăm interacțiunea între membrii comunității, promovăm valorile europene, bunele maniere, educația estetica şi frumusețea orașului Timișoara.

Ediţia a III-a va îmbina arta vizuală, muzica, teatrul şi proiecţia de film în cadrul a 3 evenimente găzduite în diverse clădiri istorice. Vineri, 24 noiembrie începând cu ora 18:00 va avea loc evenimentul de deschidere a proiectului în care participanţii vor fi invitaţi la expoziția Timișoara în culori, audiție de pian şi o degustare de vin găzduite într-un local plin de poveste pe strada Eugeniu de Savoya nr 11. (Enoteca de Savoya). Sâmbătă, 25 noiembrie, ora 18 :00 se va da startul unei seri speciale în alb, în care se va ocupa în mod inedit o clădire istorică. Atmosfera franţuzească va fi completată de un tur ghidat de arhitectură, intalație de artă și muzică jazz. Participanţii vor trebui să se îmbrace în alb şi vor avea ocazia să-şi decoreze propria masă cu flori, lumânări şi alte obiecte care să le aminteasca de vremurile aristocrate de poveste și să servescă cina. Locaţia este secretă şi va fi dezvăluită doar cu câteva zile înainte de eveniment.

Intrarea la evenimentele de vineri și sambătă se face pe bază de invitaţie, locurile sunt limitate.

Duminică, 26 noiembrie, în încheierea proiectul vă puteți bucura de proiecţia unui film şi alte surprize oferite de artişti locali, începând cu ora 18:00 în Piața Unirii nr 5 la D'arc.

Acces gratuit duminică la proiecția de film, realizată în parteneriat cu Institutul Cultural Francez.

Miercuri, 22 Noimebrie de la ora 18:00 parteneri de la Alfel Studio ne invită la o discuție despre patrimoniul orașului, despre implicațiile și schimbările produse de orice proces de tip “plus” sau “minus” cu care se operează în oraș, pe baza prezentării unor serii de astfel de intervenții din Timișoara la diferite scări (oraș, stradă, clădire, ornament).

Patrimoniul între plus și minus, este un eveniment din cadrul proiectului cultural Nuit en Blanc 2017 care are ca scop promovarea și conștientizarea patrimoniului local.

Vineri 24 Noiembrie, ora 11:00 o luăm la pas prin zona Pieței Unirii unde aflăm legendele clădirilor istoice și vom încheia cu o vizită în interiorul casei Bruck.

Casa sau Palatul Brück a fost construita in anul 1910 de catre arhitectul Laszlo Szekely, in stilurile Art Nouveau si Secession, cu un caracter usor eclectic, scriu cartile de istorie. Cladirea are 4 nivele, iar la parter functioneaza o farmacie deschisa aproape de cand s-a ridicat palatul. Casa Brück este formata dintr-un numar foarte mare de placi ceramice, inspirate din motivele folclorice unguresti.

Proiect organizat de Asociația Sfera Timișoarei în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara şi Primăria Timişoara.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page