top of page

Într-o clădire istorică situată în zona Pieței Unirii, pe strada General Eremia Grigorescu Nr. 6, ec

Povestea acestui monument istoric începe de la 1895, când se obține autorizația de construire a clădirii pe numele de Doroghi și Ignacz, construcţia fiind finalizată în numai 6 luni. Arhitectura clădirii este în stil eclectic istoricist, cu elemente baroce - citat arh. Mihai Opriș - Cartea Monumentelor Istorice de Arhitectură din Timișoara.

Acest monument a trecut recent printr-un amplu proiect de restaurare și renovare, realizat de compania italiană Incontro. (Le mulţumim frumos pentru găzduire.) Va fi o seară cu expoziții de fotografie, ghid de arhitectură, muzică jazz cu artiștii Alina Giurgiu – Jais acompaniată de Ionuț Dorobanțu la chitară și o cină inedită cu tematică albă.

Mai jos vă invităm să faceți un tur virtual al clădirii istorice iar mai multe detalii veți avea ocazia să decoperiți sâmbătă la eveniment.

Nuit en blanc a pornit de la ideea de a organiza evenimente culturale cu ajutorul cărora să punem în valoare spaţii cu importanţă istorică şi patrimonială din Timişoara.

Timişoara este un oraş cu un bogat patrimoniu arhitectural, care, pe fondul unei slabe informări și lipsei de implicare activă, se află într-un proces continuu de transformare și chiar degradare. În acest context, propunem să redescoperim poveștile monumentelor istorice chiar din interiorul lor și să aducem în atenție exemple de bune practici.

Proiect organizat de Asociația Sfera Timișoarei în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara şi Primăria Municipiului Timişoara.

Proiect organizat de Asociația Sfera Timișoarei în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara şi Primăria Municipiului Timişoara.

Fotografii realizate de Altfel Studio.

 

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page